Hooymeijer en Tunderman gaan samen

16-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN-ROTTERDAM - De logistieke bedrijven Hooymeijer en Tunderman gaan hun diensten per 1 september samenvoegen. De intentie bestond al langer, deze week hebben beide eigenaren een volmondig 'ja' uitgesproken om het voornemen tot fuseren definitief te maken. Door dit samengaan ontstaat er een logistieke speler in Rotterdam die het complete dienstenpakket van transport- en havenactiviteiten in eigen beheer aanbiedt.

 

Waarom dit samengaan?

Met de krachtenbundeling geven beide bedrijven hun activiteiten een extra impuls die gaat bijdragen aan verdere groei. Daarnaast wordt de slagkracht op het gebied van innovatie vergroot. Dat is nodig om de toekomstbestendigheid in deze branche te garanderen. Door het samenvoegen en versterken van de gezamenlijke activiteiten, biedt de nieuwe organisatie een nog vollediger dienstenpakket aan haar klanten.

 

Onder welke naam gaat de nieuwe organisatie verder?

De nieuwe joint venture vennootschap draagt per 1 september de naam Hooymeijer Group. Per die datum gaan de groupage-activiteiten van beide bedrijven verder onder de naam Tunderman Groupage Transport, duidelijk herkenbaar als onderdeel van de Hooymeijer Group. De gezamenlijke warehousingactiviteiten opereren onder de naam Hooymeijer Warehousing & Customs. De overige diensten - containertransport, speciaal transport, stuwage, warehousing en customs - gaan verder onder de huidige Hooymeijernamen.

 

Voordelen van het samengaan

Door het samengaan van beide bedrijven ontstaan er meer en betere mogelijkheden in de dienstverlening naar de klanten. Er is meer capaciteit, dus daarmee een grotere leveringsdichtheid. De nieuwe organisatie beschikt over eigen cross-dockmogelijkheden en een CFS warehouse. Via de vernieuwde afdeling warehousing biedt zij het afhandelen van douanedocumenten in eigen beheer aan. Verder heeft de nieuwe onderneming een eigen afdeling Stuwage, Container Transport en Speciaal Transport. Tot slot biedt zij een distributieafdeling die gespecialiseerd is in transport van en naar de UK en Schotland.

 

Lange familiegeschiedenis

Hooymeijer en Tunderman zijn van oorsprong familiebedrijven. Beide logistieke organisaties zijn een begrip in het vervoer van en naar de Rotterdamse haven. Het Vlaardingse Hooymeijer is in 1935 opgericht. Tunderman zag in 1972 het levenslicht.

Gerelateerd