Hondje weer veilig na zwerftocht over bedrijfsterreinen

17-02-2021 Nieuws Redactie

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

VLAARDINGEN – Dierenopvangcentrum Vlaardingen heeft vandaag onderdak geboden aan een hondje dat al enkele dagen aan het rondzwerven was op bedrijfsterreinen aan de Koggehaven.

Het hondje zwierf sinds maandag rond op het terrein in de omgeving van het dierenopvangcentrum. ,,Gisteren werd duidelijk dat er een hondje bij onze buren op het terrein bij Hoogheemraadschap liep. Een medewerker van onze andere buren (Meerman) had al een poging gedaan hem te vangen,” dat was tevergeefs, aldus het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. ,,We hebben vanmorgen een vangkooi neergezet en het terrein afgezocht zonder resultaat. We begrepen dat ze het hondje maandag al zagen lopen op het terrein. Arm beestje in de kou…”

Vanmiddag werd het hondje gesignaleerd op het terrein van een ander bedrijf. ,,Gelukkig waren ze daar zo lief om hem op te vangen waarna de dierenambulance hem op kon halen en bij ons kon brengen. Wat zijn we blij dat hij veilig is! Nu lekker bijkomen en aansterken van dit nare avontuur. Wat een geweldige samenwerking allemaal!”

Dierenopvangcentrum meldt verder dat de chip niet geregistreerd is en dat het dus nog niet bekend is wie het baasje is van het hondje. ,,We zijn niet op zoek naar een nieuw baasje, we willen wel weten waar hij vandaag komt. Wie het weet mag het zeggen!” Heb je informatie over dit hondje? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Vlaardingen via info.vlaardingen@dierenbescherming.nl.Gerelateerd