Categorieën

Service

Honderden in spookoptocht tegen bezuinigingen

Honderden in spookoptocht tegen bezuinigingen
Nieuws

Honderden in spookoptocht tegen bezuinigingen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 10-07-2014
  • Nieuws
Honderden in spookoptocht tegen bezuinigingen
VLAARDINGEN - Onder het motto van ‘Vlaardingen Spookstad’ verzamelden zich woensdag honderden Vlaardingers op de Markt. Vanuit zwembad De Kulk en de Stadsgehoorzaal vertrokken eerder een tweetal groepen Vlaardingers om bij het stadhuis te protesteren tegen de door het college van B&W voorgenomen bezuinigingen. De afgelopen weken was er massaal steun betuigd door verontruste stadsgenoten, waarbij er 11607 handtekeningen zijn verzameld tegen het korten op subsidies voor onder meer de Stadsgehoorzaal, zwembad De Kulk, kinderboerderij Holywood, de Centrale Bibliotheek aan de Waalstraat en andere instellingen.

Vooraan de tocht liepen onder meer Sandra Bruinsma, de directeur van de Stadsgehoorzaal en vormgever en fotograaf Look J. Boden, die onlangs nog de Facebookpagina “Vlaardingers op de bres voor een betere stad” heeft opgericht. Op die pagina verzamelt Boden ideeën van stadgenoten ‘om de politiek vanaf de straat te helpen het beter/anders te doen’. Na een aantal rondjes om de kerk betraden Bruinsma, Boden en Myra Houdijk van zwembad De Kulk het bordes van het stadhuis om de menigte toe te spreken en de verzamelde handtekeningen aan te bieden aan burgemeester Eenhoorn en wethouder Arnout Hoekstra, die onder meer Financiën in zijn portefeuille heeft.

Na de speeches van Bruinsma, Boden en Houdijk namen ook burgemeester Eenhoorn en Arnout Hoekstra het woord, welke laatste op een striemend fluitconcert en ‘boe-geroep’ onthaald werd. Sandra Bruinsma bedankte tenslotte alle aanwezigen waarna een deel van de menigte huiswaarts ging en een ander deel zich nestelde op de banken van de publieke tribune in de raadszaal van het Stadhuis. Aldaar werd een start gemaakt met de Algemene Beschouwingen, waarbij elke fractie zich uitsprak over de Voorjaarsnota en de daarin beschreven bezuinigingsvoorstellen.