Categorieën

Service

Hondenprotest bij stadhuis

Hondenprotest bij stadhuis
Nieuws

Hondenprotest bij stadhuis

  • Redactie
  • 06-12-2018
  • Nieuws
Hondenprotest bij stadhuis
VLAARDINGEN - Honden en hun baasjes zullen vanavond voorafgaand aan de raadsvergadering iop het stadhuis een luid protest laten horen. Dat is in ieder geval waartoe wordt opgeroepen op de facebookpagina Honden in de Broekpolder. Een van de leden gaat voorafgaand aan de raadsvergadering inspreken op het Sprekersplein. Omdat honden niet zelf naar binnen mogen zullen zij om ongeveer kwart over zeven vanavond op de Markt voor het stadhuis van zich laten horen.

Het protest is gericht op de staat van het hondenterrein in de Broekpolder. Zelfs in een droog jaar als 2018 is dat een groot deel van het jaar zo drassig dat het gebied praktisch onbegaanbaar is. Eerder is er overleg met de gemeente geweest maar er lijkt voorlopig geen oplossing te komen. ,,De gemeente wil nog niet echt meewerken aan het verhogen van het kanopad. Nou zouden wij het hondenplatfom niet zijn, als we daar niet toch hard voor gaan knokken'', is er op de facebookpagina te lezen. ,,Er word als reden gegeven dat de Broekpolder helemaal opnieuw ingericht gaat worden. Maar dit kan zomaar nog vijf jaar gaan duren. En wij hebben geen zin om nog vijf jaar met lieslaarzen door de polder te lopen. Hier gaan we dus zeker nog hard voor strijden.''

Dat strijden krijgt vanavond dus de vorm van een vocaal hondenprotest en inspraak op het sprekersplein. ,,De honden kunnen hun stem laten horen maar hou alsjeblieft wel rekening met omwonenden'', zo luidt het advies.