Hondenpoep (ingezonden brief)

11-04-2015 Nieuws Redactie

Al vaker heb ik bij de gemeente geklaagd over de hondenpoep die rondom het schoolplein van de Schakel (basisschool Westwijk) ligt. Helaas is daar niks mee gedaan door de gemeente. Gisteren had mijn dochter na het zitten in het gras weer eens de poep aan de broek zitten. Opnieuw een melding gedaan bij de gemeente. Dit keer via de buiten beter app. Hopelijk gaat de gemeente er nu wat aan doen. Ook aan de directie van de school heb ik het gemeld en die hebben het meteen in de nieuwsbrief gezet.

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat de kinderen met elkaar het schoolplein en het terrein er omheen hebben schoongemaakt. Vuilniszakken vol met zwerfafval zijn in de container gegaan en het zag er weer netjes en schoon uit. Maar... we kwamen ook een ander probleem tegen. Rond de school worden veel honden uitgelaten en hun baasjes ruimen helaas de poep niet op! Dat betekent dat spelende kinderen vaak met hondenpoep aan hun schoenen of hun kleren lopen. Dat is niet alleen vies maar ook gevaarlijk! In hondenpoep zitten nu eenmaal bacteriën waar kinderen erg ziek van kunnen worden. Als het warmer wordt komt er nog een probleem bij. In sommige lokalen kunnen dan de ramen niet meer open vanwege de stank die de dampende drollen buiten veroorzaken.En dat is 's zomers in een warm lokaal erg onprettig.

We willen dan ook alle ouders en kinderen van onze school, met een hond, vragen om die niet op het terrein rond de school uit te laten. En natuurlijk ook om de poep van hun hond altijd op te ruimen! Dit probleem is inmiddels door ouders van school aan de gemeente voorgelegd en ook wij zullen dit gaan bespreken. Waar we naar streven is een hondenuitlaatvrije zone rond de school! Helpt u mee aan een gezonde leef- en speelomgeving voor onze kinderen?''

Peter van der Poel

 

Gerelateerd