Hoekse Lijn rijdt mogelijk pas in 2019

29-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Hoekse Lijn zal waarschijnlijk pas in 2019 in gebruik worden genomen. De oplevering van de beveiligingssoftware ligt achter op schema. De lijn zou in november in gebruik worden genomen maar dat lijkt zeker niet te worden gehaald. Het is de zoveelste tegenvaller in wat inmiddels wel een 'rampenproject' mag heten.

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam laat in een voortgangstrapportage weten dat de software in november wordt geleverd. Pas daarna kunnen vergunningen worden aangevraagd om daadwerkelijk te kunnen gaan rijden waarna nog een wekenlange termijn volgt waarin bezwaren kunnen worden aangetekend. Voor de eerste metro daadwerkelijk kan gaan rijden, is het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dus 2019.

De ombouw van de Hoekse Lijn van trein naar metro moest aanvankelijk al op 1 september 2017 zijn afgerond. Dat werd uitgesteld tot februari 2018 en - nadat telkens meer problemen aan het licht kwamen - zelfs eind dit jaar. Het chagrijn in de regio over het project is groot. Ook in Vlaardingen is er al veel over gezegd en geschreven. Het alternatieve vervoer, de vaak overvolle bussen die door de RET zijn ingezet, voldoet volgens velen helemaal niet.Gerelateerd