Hoekse Lijn: elke vijf minuten een metro

20-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) bouwt het bestaande treintracé tussen Schiedam en Hoek van Holland – de Hoekse Lijn - om naar een moderne metrolijn. Over de lijn gaan in de spits 24 metro’s per uur rijden. De voorbereidingen voor dit project zijn in volle gang. De uiteindelijk ombouw vindt plaats in 2017.

Vanaf 1 april 2017 rijdt de NS niet meer op de lijn. In september 2017 rijdt de eerste metro van de RET op het traject. De ombouw van de Hoekse lijn past in de wens van de MRDH om het openbaar vervoer in de regio te verbeteren. In de nieuwe situatie rijd metrolijn B vanaf Nesselande helemaal door tot Hoek van Holland. Door de koppeling aan het Rotterdamse metronet wordt het hart van Rotterdam via de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verbonden met het strand van Hoek van Holland.

Voor treinreizigers is de nieuwe metroverbinding gunstig, maar wie in Vlaardingen regelmatig over de spoorwegovergangen gaat zal naar verwachting vaker en langer voor een gesloten overweg staan. Immers, er vindt een verdrievoudiging plaats van het verkeer over het spoor. Enkel bij de Marathonweg wordt het spoor ondertunneld. Met de groeiende verkeersstromen vanuit de nieuw te bouwen wijken aan de ‘andere kant’ van het spoor (tegenover Unilever en op het ‘Schiereiland’) dreigen er, in combinatie met de nieuwe metroverbinding, verkeersinfarcten.

Tijdens de werkzaamheden wordt de meeste hinder verwacht voor de reizigers die voorheen met de trein reisden. Vijf  maanden lang ligt de Hoekse Lijn er uit. De RET zorgt deze periode voor vervangend busvervoer. Op www.ret.nl/hoekselijn vindt u alle beschikbare informatie over het vervangend vervoer en kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief.

Gerelateerd