Hoekse Lijn 25 tot 90 miljoen duurder

14-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Hoekse Lijn valt veel duurder uit. Als alles tegenzit gaat het project negentig miljoen kosten, zo maakte de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg vanmorgen bekend. In ieder geval kost de aanleg van de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland 25 miljoen meer dan begroot.Het nog niet duidelijk wie voor die extra kosten opdraait, maar omdat Rotterdam de leiding voerde over het project, is de kans groot dat de gemeente dat zelf is.

Langenberg maakte vanmorgen excuses naar de gebruikers van het openbaar vervoer in het Waterweggebied. Door de vertraagde oplevering moeten zij een jaar langer dan gedacht gebruikmaken van alternatief vervoer, bijvoorbeeld de bussen die worden ingezet. De wethouders stelt de reizigers tegemoet te willen komen met een speciale regeling met goedkoper reizen.

De dienstregeling van de bussen zal per 8 januari worden aangepast, om te komen tot minder volle bussen. Er komen extra ritten van buslijn 712. Buslijn 713 gaat eerder rijden. De dienstregeling van buslijn 156 wordt aangepast, zodat deze beter aansluit op de rest.

Om het project vlot te trekken zijn twee directeuren van het project gehaald, aldus Langenberg.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date