Hoe scoort jouw basisschool ?

13-04-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De onderwijsinspectie concludeert dat er grote verschillen zijn tussen het onderwijsaanbod op scholen. Hierdoor krijgen niet alle leerlingen even goede kansen. Volgens de onderwijsinspectie maakt het op dit moment te veel uit op welke school ze terechtkomen. De inspectie zegt verder dat de verschillen tussen scholen internationaal nergens zo groot zijn als in Nederland.

RTL Nieuws heeft per plaats via de ‘dochterwebsite’ Buurtfacts de resultaten gepubliceerd. Er wordt een gewogen berekening gebruikt waardoor er rekening kan worden gehouden met verschillen tussen scholen. Niet iedere basisschool heeft dezelfde soort leerlingen. Op sommige scholen komen leerlingen al binnen met een achterstand, terwijl andere scholen juist vooral kinderen van hoogopgeleide ouders hebben. Ook laten sommige scholen alle leerlingen meedoen aan de Cito-toets, terwijl op andere scholen zwakke leerlingen niet meedoen.

De verschillen in Vlaardingen lopen ook nogal uiteen. Zo scoort bijvoorbeeld IKC Het Spectrum een 7,6 en de Bavinckschool een 6,6. De Citoscores van beide scholen liggen daarentegen minder ver uit elkaar; respectievelijk 534,7 tegenover 533,7. Sommige scholen hebben daarbij weer een iets lager ‘eindcijfer’ dan andere scholen maar wel weer gemiddeld hogere Cito-scores.

Een slechte score betekent niet meteen dat het onderwijs op een school niet goed is. Je kunt aan de school vragen hoe het komt dat de score zo laag is. Misschien vindt de school andere dingen belangrijker dan een hoge score, of neemt de school juist bewust kinderen aan die minder goed kunnen leren.

Voor alle resultaten klik je hier

 

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date