Categorieën

Service

Historische opening Open Monumentendag

Historische opening Open Monumentendag
Nieuws

Historische opening Open Monumentendag

  • Redactie
  • 13-09-2014
  • Nieuws
Historische opening Open Monumentendag

VLAARDINGEN – Of wethouder Hans Versluijs ooit als een historisch figuur afgeschilderd zal worden valt nog even te bezien. Bij de opening van de Open Monumentendag ontving hij op zijn beurt wel de Ambachtsheer van Vlaardingen, Willem van Ruytenburch.

De ontvangst en ceremonie vonden plaats in de oude brandweerkazerne aan de Hoflaan, waar voor de gelegenheid ook een oude Amerikaanse brandweerwagen stond opgesteld. Na een korte introductie van de dag door stadsarchivaris Harm-Jan Luth nam de wethouder het woord waarbij hij een aantal sponsors bedankte, en vervolgens Arie Ouwendijk in het zonnetje zette. Ouwendijk is bij de organisatie van de Open Monumentendag in Vlaardingen betrokken zolang deze hier al bestaat: al 25 jaar !

Na alle plichtplegingen gingen Versluijs en Van Ruijtenburch nog even samen op de foto voor een zogenaamd ‘green screen’. Hierop werd het schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn geprojecteerd, zodat beiden plots in een historisch tafereel stonden. Van Ruijtenburch zelfs twee keer, immers de in gele kleding gestoken figuur op de voorgond van het schilderij is hij ook…