Het Tapijt van Vlaardingen: de eerste steek!

08-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In het kader van de herdenking van de Slag bij Vlaardingen van 1018 komend jaar worden vier panelen geborduurd met afbeeldingen van de Slag bij Vlaardingen. De afbeeldingen zijn gemaakt door de illustrator John Rabou en geheel in de stijl van het beroemde Tapijt van Bayeux dat de Slag bij Hastings in 1066 verbeeldt. In totaal hebben zich ruim 70 mensen opgegeven om mee te borduren. Sinds twee weken zijn ze echt aan het borduren in KADE40 en de helft van de mensen is al aan de slag geweest. Eerst maakt iedereen een proefstukje voordat aan het grote werk kan worden begonnen.

Donderdag 9 november aanstaande om 10 uur zal de eerste steek gedaan worden op het eerste paneel. Een mijlpaal waarvoor wij u bij deze graag uitnodigen. De gebeurtenis vindt plaats in de hal van KADE40, Westhavenkade 40.

Het project is een samenwerking tussen de archeologische werkgroep Helinium en KADE40. Het wordt mede gefinancierd door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. op naam van Ary van West, Vrienden van KADE40 en de gemeente Vlaardingen.

Gerelateerd