Het nieuwe Historisch Jaarboek is er weer

23-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Jaarlijks geeft de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) het Historische Jaarboek uit. Dit jaar is dat alweer voor de 41e keer, en met een bijzondere speciale editie. Het Historisch Jaarboek Vlaardingen sluit dit jaar aan bij de grote herdenking in 2018 van de Slag bij Vlaardingen die dan duizend jaar geleden, dus in 1018, plaatsvond. Het hoofdartikel in het jaarboek staat in het teken van die historische gebeurtenis: Graven in Vlaardingen, Gebeurtenissen rond de Slag bij Vlaardingen in 1018 door Kees Nieuwenhuijsen, Tim de Ridder en Harm Jan Luth-Mulders. Zoals gebruikelijk maken de Vlaardingse kronieken en jaarverslagen van cultuurhistorische instellingen het boek compleet. In deze editie worden de jaren 2016 en 1966 uitgelicht.
Het eerste exemplaar van deze bijzondere uitgave werd door de voorzitter van de Historische Vereniging Vlaardingen uitgereikt aan wethouder Hans Versluijs in De Windwijzer aan de Schiedamseweg op dinsdag 21 november.

Wie ook zo’n schitterend uitgevoerd exemplaar van het Historisch Jaarboek wil kan dit aanschaffen bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein. Leden van de HVV ontvangen het gratis. Lid worden ? Kijk voor meer informatie klik hier  Gerelateerd