Het gevolg van een vrouwenruzie

24-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 24 juni 1911: Het gevolg van een vrouwenruzie.

Dat je je als man beter niet kunt mengen in een vrouwenruzie ondervindt een 46-jarige Vlaardinger in 1911. Na een welgemikte trap belandt hij in het beklaagdenbankje. 

Juffrouw Veldheer en juffrouw Van Gelderen stonden in dien middag van 20 april de vrouw van den 46-jarigen fabriekswerker J. van T., wonende te Vlaardingen, uit te schelden. Het dochtertje van Van T. kwam dit vertellen aan haar vader, waarop hij naar buiten kwam en waarschuwde, dat 't nu uit moest zijn. 

't Eene woord had 't andere uitgehaald en 't slot van de geschiedenis was, dat de dochter van vrouw Veldheer met een schoen gewapend op Van T. aankwam en dat Van T. daarop het meisje zulk een schop gaf, dat ze 20 minuten bewusteloos bleef liggen. Tegen Van T., die reeds 14 dagen gevangenisstraf onderging wegens mishandeling, werd een maand gevangenisstraf gevraagd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date