Herdenking voor William, Ronald, Alfred, Andrew, David en Eric

14-11-2021 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Vandaag is het Remembrance Day. De tweede zondag in november, de zondag die het dichtst ligt bij de dag van de Wapenstilstand op 11 november, die in 1918 het einde van de Eerste Wereldoorlog markeerde.

Vandaag worden alle in de Eerste en Tweede Wereldoorlog gesneuvelde militairen en burgers herdacht, en in latere conflicten, uit Groot Brittannië en de Commonwealth. Dat was vandaag ook het geval in Holy bij het Wellington monument.  In de nacht van 25 op 26 maart 1942 verongelukte een Britse Wellington bommenwerper in een weiland ten noorden van Vlaardingen. Alle zes jonge bemanningsleden kwamen hier bij om. In 2012 is vlakbij de crashplaats in het Holypark een monument onthuld ter nagedachtenis van deze jongens. Jaarlijks vindt daar op 26 maart een herdenking plaats, maar ook op Remembrance Sunday in november.

De herdenking was niet groot en officieel, want vanwege corona is dat niet toegestaan. Maar William Pipher, Ronald Barrie, Alfred Jelly, Andrew Lennox, David White en Eric Groves werden vandaag geëerd en herdacht en de herinnering aan hun inzet en offer werd voor de toekomst bewaard.

 

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date