Herdenking Corona-slachtoffers in Stiltecentrum De Driepas

31-10-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Stiltecentrum De Driepas in de gemeentelijke toren naast de Lucaskerk aan de Hoogstraat 26, is jaren geleden ingericht voor inwoners en bezoekers van alle mogelijke achtergronden, wel en niet gelovig, die één ding gemeenschappelijk hebben. Ze bevinden zich in het centrum van Vlaardingen en hebben behoefte aan een plek om een moment, ongehinderd door het drukke bestaan van alledag, stil te staan bij mensen die op dat moment niet bereikt kunnen worden.

Dat kunnen geliefden, bekenden en ook onbekenden in nood zijn. Op de vlucht voor oorlog, geweld, natuurrampen, hongersnood of anderszins. Familie, vrienden, buren die verslaafd, ontslagen, ziek, gewond of overleden zijn. Er zijn veel situaties denkbaar waarin een mens verbonden wil zijn met een ander mens door in gedachten liefde, gebeden of kracht te sturen.

Stiltecentrum De Driepas is elke dag van ongeveer zonsopgang tot zonsondergang geopend. Aanwezig zijn een bank om even tot rust te komen, vaak bloemen en altijd kaarsjes, om een lichtje op te steken dat de duisternis verdrijft. Sinds de Coronapandemie ligt er regelmatig een nieuwe lijst met aantal slachtoffers van mensen die in Vlaardingen besmet geraakt zijn, in het ziekenhuis zijn opgenomen en overleden.

PAX Ambassade van Vrede en Vele Vlaardingers Eén Huis, nodigen u uit op dinsdag 2 november een bezoek te brengen aan het Stiltecentrum en een kaarsje op te steken of een bloem neer te leggen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date