Heldhaftige Roana krijgt een lintje

23-06-2014 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Hart van Nederland, het NOS Jeugdjournaal, Omroep Vlaardingen en andere media waren vanochtend op de Vlaardingse Van Kampenschool. Burgemeester Bas Eenhoorn overhandigde daar een jeugdlintje aan Roana Hollenberg.

Roana redde op 5 april de achtjarige Delano van Vliet van de verdrinkingsdood. Delano viel tijdens het spelen uit een boom en raakte met zijn hoofd een betonnen rand. Hij gleed bewusteloos het water in maar Roana aarzelde geen moment. Ze sprong het water in en trok Delano terug naar de kant.

De burgemeester zette Roana in aanwezigheid van Delano en al haar klasgenoten van de Van Kampenschool in het zonnetje. Eenhoorn bedankte haar, sprak zijn trots uit en vertelde dat Vlaardingen kinderen als Roana goed kan gebruiken. Zij ontving behalve het Jeugdlintje ook nog een oorkonde en een mooie bos bloemen. Roana’s klasgenoten waren ook blij voor haar, waarbij sommigen vertelden het wel erg prettig te vinden dat de ceremonie plaatsvond tijdens de rekenlessen.

Beelden van de uitreiking zijn te zien op het Jeugdjournaal vanavond in de pauze van de wedstrijd Nederland – Chili, rond kwart voor zeven en vanavond in Hart van Nederland.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date