Heijmans bouwt honderden woningen op Vijfsluizen

11-02-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Bouwbedrijf Heijmans gaat bij voormalig Shell sportpark Vijfsluizen 300 tot 400 woningen ontwikkelen en bouwen. De gemeente en Heijmans tekenen een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van voormalig sportpark Vijfsluizen. Het project heeft een waarde tussen € 80 en € 100 miljoen en wordt een nieuwe wijk binnen de gemeente.

Heijmans heeft plannen om het voormalige sportpark om te vormen tot een duurzame en toekomstbestendige wijk met voornamelijk grondgebonden woningen en appartementen. Daarbij zal Heijmans ook het oude Shell-sportgebouw op het terrein transformeren en een nieuwe functie geven. In de nieuwe wijk komt veel ruimte voor openbaar groen en water. Al eerder verwierf Heijmans de grond van het voormalige sportpark.

De komende maanden werken de gemeente en Heijmans het stedenbouwkundig plan verder uit. Ook doen ze de benodigde onderzoeken om het bestemmingsplan te kunnen wijzigen. Naar verwachting start de verkoop van de energiezuinige woningen in 2020.Gerelateerd