Heb jij een wens gedaan ?

29-04-2018 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Maak kennis met Wilma Hollander (Griekenland), Cora Vlug (Verenigde Staten), Marijke Persijn (België) en vandaag Marijke Bozzano (Italië)

Het is weer mijn beurt om als Vlaardingse in den vreemde jullie een kijkje in mijn Italiaanse leventje te geven, en deze afgelopen vier weken stond dit dan ook  heel erg in het teken van Nederland /Italië.

Mijn dochter Simona en kleinzoon Francesco moesten hun  Nederlandse paspoorten verlengen, dus hadden zij een afspraak op Schiphol gemaakt rond  de paasvakantie. Een mooie gelegenheid een weekje in Nederland te zijn en zij vroeg of ik zin had om mee te gaan. Maar natuurlijk had ik daar zin in !

Onze week was al snel volgeboekt. Na aankomst vrijdag de afspraak op Schiphol, wat snel verliep, en toen richting Spijkenisse naar onze zoon Angelo waar we logeren.

Zaterdag met vriendinnen  Els, Karin en zoon Duncan een dagje in Amsterdam wandelen over de grachten, op de markt zo’n heerlijke puntzak friet eten, en  een biertje in een bruin café. Daar kwam nog Desiree, een vriendin van Simona ons opzoeken. We hebben zelfs nog een walsje gedanst bij een draaiorgel: een superdag!

Voor de zondag had mijn neef Brian kaarten geregeld om Francesco en Simona mee te nemen naar een voetbalwedstrijd van Feyenoord in de Kuip. Een geweldige ervaring en ze wonnen, dus voor hun kon de dag niet meer stuk. ‘s Middags en ‘s avonds de hele familie bij mijn nicht Margo samen eten en dan zit ik te kijken hoe mooi drie generatie samen zijn. Echt geluksmomenten, al missen we altijd wel een paar van onze familieleden. Het lukt niet altijd iedereen bij elkaar te hebben.

De andere dag komt Angelo, onze zoon van zee thuis. Heerlijk een dag met mijn gezin, kinderen en kleinkinderen, deze momenten zijn echt kadootjes voor mij! In die week nog veel bezoekjes afgelegd, vooral bij vrienden die wij heel lang niet meer gezien hadden.

Een dag was voor mij heel speciaal: met drie vriendinnen uit mijn jeugd, waarvan ik er twee ruim 25 jaar niet meer had gezien. We spraken af op het Liesveld in Vlaardingen, en wat was dat een geweldig en ontroerend weerzien. Onder het genot van een wijntje in het Oudhollands Koffiehuis (de Hofnar, red.) kwamen al snel de herinneringen los, en spraken af dat we het snel overdoen maar dan bij ons in Italië.

Voor wij het wisten was de week voorbij en vlogen we terug naar Nice om naar huis te gaan. Maar eenmaal thuis na nog geen twee weken stond er nog iets  voor ons drieën op het programma: een weekend Rome! Wij waren uitgenodigd door de nicht van Carlo, Emilia die daar woont. Na een treinreis van 7 uur kwamen wij aan en zij stond ons al op te wachten, de tassen in de auto om vervolgens gelijk een deel van de stad te gaan bekijken.

Wat een overweldigende stad vol cultuur en geschiedenis, om stil van te worden. Het Colosseo , Piazza San Pietro , Castel Sant’ Angelo, wandelen langs de Fiume Tevere, en al die gezellige pleinen en straatjes vol terrasjes. Teveel om op te noemen, en we hebben nog maar een heel klein deel gezien, dus daar komt zeker een vervolg op want zo’n stad is Roma.

In een korte tijd beleefden  Simona, Francesco en ik zoveel , waar je misschien normaal maanden of zelfs jaren over doet. Dat op het moment wij  bij de Fontana di Trevi zaten, die bekende fontein waar iedereen een muntje over het hoofd in het water gooit wat wij ook deden, Simona  mij vroeg: Mam heb jij een wens gedaan? Ik zei nee! Ik was te ontroerd en gelukkig om al deze momenten te mogen beleven, en zij vertelde mij dat zij dat zelfde gevoeld had. Dankbaar om zoveel lieve familie en vrienden te hebben en samen al deze mooie momenten te delen!

Volgende week komen onze eerste gasten (familie  en vrienden )om weer samen mooie momenten te beleven, dat  gaat zeker weer een mooie zomer worden.

Ciao!

Marijke BozzanoGerelateerd