Haringkoppen Verbinden, een zaak van leven en dood

16-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Melati uitvaartzorg, Uniek monumenten en de stichting Haringkoppen Verbinden hebben de krachten gebundeld en willen zich op innovatieve wijze bezighouden met het verbinden van Vlaardingers. De benaming Haringkoppen wordt door vele Vlaardingers gezien als een echte Geuzentitel.

Stichting Haringkoppen Verbinden is ontstaan uit de gedachte om met de Haring als beeldmerk het imago van Vlaardingen te versterken, maar ook door de haring als middel te gebruiken om te verbinden en zo het verhaal van de haringvisserij in Vlaardingen hernieuwd leven in te blazen. Vanuit deze gedachte hebben zij gezamenlijk de Haringkoppen uitvaartkist bedacht en ontworpen. Wij willen hiermee de inwoners, bedrijven en instellingen in Vlaardingen met elkaar verbinden.

De uitvaartkist met als thema haringkoppen is een unieke kist waarmee nabestaanden de Vlaardingse identiteit kunnen bevestigen en uitdragen bij een afscheid van een dierbare. Deze Haringkoppen uitvaartkist is belangeloos van een zogenaamde Wrap voorzien door Gravilux reclamemakers uit Vlaardingen.

Tijdens de open middag op 26 mei 2018 op de begraafplaats Holy zal deze Vlaardingse en bijzondere uitvaartkist worden onthuld door de burgemeester van Vlaardingen, Annemiek Jetten. Zij is de beschermvrouwe van de stichting Haringkoppen Verbinden. De winst die gemaakt wordt bij de verkoop van deze kisten komt geheel ten goede aan de stichting Haringkoppen Verbinden.

Haringkoppen Verbinden, Melati uitvaartzorg en Uniek monumenten zullen op deze open middag aanwezig zijn om al uw vragen over dit unieke ontwerp van deze Vlaardingse uitvaartkist te beantwoorden. Kom tijdens deze open middag op begraafplaats Holy aan de Olmendreef 150 in Vlaardingen kennismaken met deze bijzondere en unieke uitvaartkist.Gerelateerd