Categorieën

Service

Haring & Bier wandeltocht van start

Haring & Bier wandeltocht van start
Nieuws

Haring & Bier wandeltocht van start

  • Redactie
  • 07-06-2014
  • Nieuws
Haring & Bier wandeltocht van start

Wethouder Cees Oosterom zet de eerste stempels

VLAARDINGEN – Even na acht uur ging vanochtend de vijfde Haring & Bier wandeltocht van start. Zo’n 800 deelnemers hadden zich al bij voorinschrijving  aangemeld voor de 15 of 25 kilometer, dwars door Vlaardingen. De organisatie verwacht in totaal rond de duizend deelnemers te kunnen uitzwaaien. De start en finish van de tocht was bij Eetcafé d’Óude Stoep, waar gestart werd met koffie en waar vanmiddag ook gefinisht wordt. De eerste, wat fanatiekere  deelnemers worden zo rond half één terug verwacht.

Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd weer nieuwe, bijzondere plekken toe te voegen aan de route. Zo zullen de deelnemers dwars door de Stadsgehoorzaal wandelen, maar ook minder en vaak onbekende stukken natuur worden aangedaan. Op de route is het wel zaak niet te ‘smokkelen’: elke controlepost moet worden gepasseerd, alwaar een stempeltje op de deelnamekaart wordt geplaatst. Wethouder Cees Oosterom mocht vanochtend de eerste stempels plaatsen waarna de tocht kon beginnen. Oosterom werd daarbij, ook een traditie, aangekondigd door stadsomroeper Pieter Cornelis van Ebscheuten.

Voor volgend jaar heeft de organisatie al aangekondigd geen na-inschrijving op de dag zelf te hanteren. De Haring & Bier wandeltocht is al zo populair dat het op het parkoers maximaal aantal toegestane deelnemers bij voorinschrijving al bereikt wordt.

Vanmiddag zal op de Westhavenplaats na afloop van de wandeltocht nog een groot feest gehouden worden. Het bier zal daarbij, gezien de verwachte warmte, goed smaken evenals de door Warmelo en van der Drift gesponsorde haring.