Handige tips voor ondernemers in Vlaardingen

25-11-2022 Nieuws Ingezonden mededeling

Als ondernemer in Vlaardingen wil je natuurlijk een zo goed mogelijke omzet realiseren. Daar werk je hard voor en daarvoor doe je alles voor je klanten. Maar het kan geen kwaad als je zo af en toe goede raad krijgt hoe je relaxter kunt ondernemen. Minder stress is net zo veel waard als een betere omzet. Misschien zelfs nog wel meer.

Zorg dat je boekhouding op orde is

Als ondernemer besteed je heel wat tijd aan je boekhouding. Bonnetjes scannen, BTW op tijd aangeven en betalen. En dan natuurlijk de aangifte inkomstenbelasting die helemaal moet kloppen. Want als de Belastingdienst een controle uitvoert dan wil je geen problemen. Ook met een kleine onderneming gaat er in de boekhouding ongemerkt toch al veel tijd zitten. Denk daarom eens na over een goede boekhouder. Die zijn er echt niet alleen voor de grotere bedrijven. Ze helpen ook, of misschien wel juist, kleine ondernemers. Als je zeker weet dat je administratie op orde is dan kun jij je volledig concentreren op zaken doen, opdrachten binnenhalen of orders versturen.

Stap over op financial lease

Heb je een auto van de zaak? Of misschien wel meerdere auto’s, ook voor je personeel? Overweeg dan financial lease. Het is niet meer van deze tijd om auto’s met eigen vermogen aan te schaffen. Je kunt eenvoudig een leasecontract afsluiten zodat je de liquiditeit in de onderneming houdt. Onderhoud, verzekering en belasting zijn wel voor eigen rekening, Regel er een tankpas bij en je krijgt maandelijks een duidelijk overzicht van alle tankbeurten. Die kun je zo in je boekhoudprogramma integreren of doorsturen naar je boekhouder.

Heroverweeg het aantal m2’s kantoorruimte

Behalve zakelijk leasen is er nog iets waar je als ondernemer over na moet denken: Is je kantoor niet te groot? Na de coronajaren werken steeds meer mensen thuis. Meestal is de verhouding 2 – 3 of 50/50. Dat betekent dat je minder kantoorruimte nodig hebt. Vierkante meters zijn duur. Bekijk dus wat je echt nodig hebt en hoe lang je huurcontract nog loopt. Heb je een langlopend contract? Misschien kun je ruimte onderverhuren. Dit moet dan wel met toestemming van de verhuurder gebeuren. Op die manier kun je flink besparen in de kosten voor je bedrijf. Als onderverhuren geen optie is en het contract nog doorloopt, schakel dan in ieder geval de verlichting op niet gebruikte etages uit en haal van apparaten zoals printers de stekkers uit de stopcontacten. Op die manier bespaar je in ieder geval op je stroomverbruik.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date