Handhavers jagen op 'vuilnisdumpers'

11-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Container vol? Of probeer je dat oude stepje er wel netjes in te proppen, maar past het niet? Gewoon even niet aan toegekomen om Irado te bellen om het afval op te komen halen? Bedenk je nog even een keer extra voordat je afval naast de container zet, want de gemeentelijke handhavers zetten volop in om vervuilers te betrappen en fors te beboeten.

Afval naast de container, het is een grote ergernis van veel bewoners. Het ziet er niet uit en als restafvalzakken open scheuren, verspreidt het afval zich door de straten van de wijk. Als er meldingen komen van bewoners over bijgeplaatst afval, gaan eerst de gemeentelijke handhavers er op af. Zij proberen te achterhalen wie de vervuiler is en als de restafvalzak eenvoudig op te ruimen is, maken ze de boel gelijk weer netjes. Als het om grote hoeveelheden afval gaat, wordt IRADO ingeseind om het afval op te ruimen. 

Melden
Ziet u op de bijgeplaatste afvalzakken stickers van de gemeente? U hoeft dan geen melding te maken, want IRADO is al op de hoogte en komt het afval zo snel mogelijk opruimen. Zitten er geen stickers op afval. Meld het afval dan via de BuitenBeter App of de Buitenlijn: www.vlaardingen.nl/buitenlijn  of tel: (010) 248 4000.

Wat doet u met uw restafvalzak of uw grof afval?
Zit de restafvalcontainer vol? Meld dit dan bij de Buitenlijn, via www.vlaardingen.nl/buitenlijn, of via de BuitenBeterApp en breng uw restafvalzak naar de volgende dichtstbijzijnde restafvalcontainer.

Heeft  u grof afval (meubels, snoeiafval, wit-/ bruingoed of ander groot afval)? Zet dit niet zo maar buiten! Maar ga langs bij de Milieustraat van IRADO (Kreekweg 76) of maak een afspraak via de website van IRADO (www.irado.nl ) of via telefoonnummer (010) 262 1000. Dan komt IRADO het grof afval bij u ophalen.Gerelateerd