Groot Vlaardingen in de verkoop?

20-05-2021 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Vroeger heette het Wegener, later De Persgroep en sinds enige tijd alweer DPG. Voor wie er geen belletje gaat rinkelen: DPG is zo’n beetje de grootste krantenmagnaat in Nederland en België en tevens eigenaar van fors wat lokale papieren kranten, zoals Groot Vlaardingen. Overigens wordt de Nederlandse markt 'geregeerd’ door de zuiderburen want de Belgische uitgever Mediahuis heeft onder meer de Telegraaf en NRC in bezit. Vandaag werd echter bekend dat DPG op het punt staat het merendeel van zijn huis-aan-huiskranten te verkopen aan verschillende lokale uitgeverijen.

DPG werkte al samen met de uitgeverijen die de kranten overnemen, waaronder Rodi Media en Kontakt Mediapartners, wat adverteren betreft, en die samenwerking wordt na verkoop van de kranten voortgezet. DPG gaat overigens zichzelf nog meer richten op haar lokale online platforms.

Reden voor de verkoop is onder meer advertentiemarkt die onder druk staat, waarbij adverteerders vaker gebruik maken van digitale media zoals Vlaardingen24. Directeur Van Dun van de lokale media tak van DPG Media zegt wel dat de uitgever blijft investeren in regionale en lokale journalistiek, met zeven regionale titels met in totaal 67 edities. Of Groot Vlaardingen van de hand gedaan wordt, is nog even afwachten. Was tien jaar geleden een editie met 72 pagina’s nog redelijk gewoon, tegenwoordig wordt wekelijks ternauwernood 24 pagina’s gehaald. En die worden dan dikwijls ook nog eens gevuld met advertenties voor…DPG Media, en de gemeentepagina’s.

Meer weten over adverteren via Vlaardingen24? Kijk dan eens hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date