GroenLinks vreest overlast na sluiting coffeeshop

04-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Coffeeshop The Bull aan de Vetteoordskade moest op 1 december zijn deuren sluiten. Betrokkenen en buren vrezen nu voor toenemende illegale straathandel en overlast bij de twee resterende coffeeshops in Vlaardingen. GroenLinks stelde er vragen over en vraagt het college naar oplossingen te zoeken om The Bull aan een vervangende locatie te helpen.

De fractie van GroenLinks verzoekt daarbij het college of het mogelijk is om een tijdelijke ontheffing te verlenen, totdat er een definitieve oplossing is voor de herhuisvesting op een plek elders in Vlaardingen. Zolang hier niet in is voorzien vreest GroenLinks meer overlast voor omwonenden bij de overige twee coffeeshops, aan de Oosthavenkade en de Hoogstraat, en eventuele illegale straatverkoop van drugsrunners.

,, Gezien het urgente karakter van deze sluiting en gezien de eenvoud van deze vragen om te kunnen beantwoorden zouden wij het op prijs stellen om op zeer korte termijn antwoord op deze vragen te kunnen krijgen’’, aldus Lianne van Kalken en Kees Borsboom van GroenLinks.Gerelateerd