Groen licht voor komst KFC

25-06-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De vestiging van Burger King in Vlaardingen heeft meer voeten in de aarde dan verwacht. Voor het inmiddels gereedstaande paviljoen van de hamburgergigant bij de benzinepomp  van Tank Easy aan de Schiedamsedijk zoekt men nog een tweede verantwoordelijke uitbater.

Voor de kiprestaurants van KFC heeft het college van burgemeester en wethouders in principe ingestemd met de vestiging van een drive-through restaurant. Deze zal gevestigd worden op de locatie van de huidige carpoolplaats aan de Schiedamsedijk. Voordat het zover is zal nog een aantal procedures gevolgd moeten worden die te maken hebben met bestemmingsplannen en de verkeersafwikkeling op het nu al drukke punt. Wethouder Ruud de Vries gaat er echter vanuit dat al dit jaar begonnen wordt met de bouw van deze KFC vestiging. ,,Het levert Vlaardingen 20 à 30 fte aan arbeidsplaatsen op en ook nog eens een hoeveelheid baar geld’’, aldus De Vries.

Met de plannen om bij Park Klaver 4 (voormalig Vijfsluizen) kantoren, onderwijs en een Outlet-winkelstrip te vestigen lijkt de toekomst voor de fastfood-restaurants van KFC en Burger King op termijn verzekerd.Gerelateerd