Categorieën

Service

Gratis compost voor Vlaardingers

Gratis compost voor Vlaardingers
Nieuws

Gratis compost voor Vlaardingers

  • Redactie
  • 16-03-2015
  • Nieuws
Gratis compost voor Vlaardingers

VLAARDINGEN - Steeds meer bewoners gebruiken de GFT-containers om hun Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) te scheiden. Op zaterdag 21 maart ligt (zo lang de voorraad strekt) een gratis zak compost klaar bij het Afvalbrengstation aan de Kreekweg 76.

Deze actie is onderdeel van de landelijke Compostdag. Met het organiseren van de landelijke Compostdag wilde gemeente het scheiden van GFT een extra stimulans geven. Wethouder Ruud van Harten vertelt: ,,De kwaliteit van het ingezamelde GFT neemt dan ook steeds verder toe. Voor veel inwoners is het aanbieden van gescheiden afval inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. En dat is mooi, want hoe meer afval gescheiden wordt ingezameld, hoe meer milieuwinst dit oplevert.''

Inwoners van Vlaardingen kunnen zaterdag 21 maart op het Afvalbrengstation terecht van 09.00 uur tot 15.00 uur. Op de andere dagen (behalve op zondag en woensdag) is het Afvalbrengstation geopend van 08.00 tot 16.00 uur. Een zak compost kan worden opgehaald zolang de voorraad strekt.