Gratis compost bij Irado

13-03-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op de Landelijke Compostdag zaterdag 17 maart kunnen inwoners van Vlaardingen weer gratis een zak compost ophalen en de informatiemarkt bijwonen aan de Kreekweg 10, vlak voor de milieustraat van Irado. Op de overdekte informatiemarkt staan medewerkers van Irado, Kringloopwinkel Het Goed, Repaircafé, promoteam Glas in ’t bakkie en bevlogen deelnemers van 100-100-100 klaar om bezoekers te helpen met handige tips en gadgets om afval te voorkomen, te scheiden en te hergebruiken.
 

Van 10.00 tot 13.00 uur informatiekramen van:

-        Irado klantenservice. Medewerkers geven praktische informatie over het scheiden van afval en kunnen u helpen bij het maken van een online afspraak voor de tuinroute in april.

-        Repaircafé Vlaardingen. Zij komen met een grote groep vrijwilligers en repareren ter plekke door de bezoekers meegebrachte kapotte (kleine) huishoudelijke apparaten.

-        Enthousiaste deelnemers van het afvrij leven project (100-100-100). Zij geven praktische tips en voorbeelden van een afvalvrij leven.

-        Promotieteam ‘Glas in ’t bakkie’. Zij vertellen u waarom en hoe u glas naar de glasbak brengt en geven u daarvoor een handige glastas.

-        Kringloopwinkel Het Goed. Zij staan met hun vrachtwagen klaar om bruikbare spullen in ontvangst te nemen en als dank ontvangt u hiervoor een kortingsbon.

Van 9.00 tot 15.00 uur gratis een zak compost

Van het gescheiden groente- fruit en tuinafval (gft) wordt compost gemaakt. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date