Gooi maar weg die oude rotzooi!

30-12-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wie gisteren even op de bus moest wachten aan de Parallelweg hoefde zich niet te vervelen. Op het bankje van de halte bij de hoek van de Westhavenkade lagen verschillende boeken uitgestald. Toegegeven, het waren allemaal exemplaren van hetzelfde boek, maar een opvallend gezicht was het wel.

In een container naast de bushalte lagen nog eens tientallen exemplaren van dit boek, genaamd 'De praktijk van alledag: berichten uit de samenleving'. Het betrof hier een uitgave van de organisatie Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg (MDNW), dat in het grote aan de bushalte aangrenzende pand zit.

Het betreffende boek was uitgegeven in 2009 en blijkbaar was er een te grote voorraad aangelegd. Weggooien dus ! Wel een beetje zonde, vooral omdat het niet in een papiercontainer beland was om gerecycled te worden. Een eerste blik op het subsidieregister geeft bovendien aan dat MDNW jaarlijks miljoenen aan subsidies ontvangt. Overigens wel voor broodnodige maatschappelijke taken, maar ‘op de kleintjes letten’ mag best wel. Wie weet hebben voorbijgangers of wachtende reizigers er echter nog plezier van gehad… We konden MDNW niet meer bereiken voor commentaar.Gerelateerd