Gokce Karaca is de nieuwe Junior Stadsdichter!

31-01-2019 Nieuws Redactie

v.l.n.r: Jinte van Hoeij, wethouder Bart de Leede en winnares Gokce Karaca

VLAARDINGEN - Voor de 11e keer op rij heeft KADE40 in samenwerking met de bibliotheek en de Vlaardingse stadsdichter een gedichtenwedstrijd voor het basisonderwijs georganiseerd en vanmiddag was er de prijsuitreiking. Om even voor 17.00 uur werd Gokce Karaca uit groep 8b van de Prins Willem Alexanderschool uitgeroepen tot winnares en daarmee volgt ze Jinte van Hoeij op, die een jaar geleden de scepter overnam. De Prins Willem Alexanderschool lijkt daarmee hofleverancier te worden van junior stadsdichters, want ook Jinte was afkomstig van die school.

Jinte maakte samen met de wethouder Bart de Leede bekend wie de nieuwe stadsdichter junior van Vlaardingen werd en reikte daarbij het bij de eretitel horende certificaat uit.

De gedichtenwedstrijd draaide dit jaar om het thema Vrijheid, wat aansluit bij de herdenking van 70 jaar Mensenrechten, en de verschillende vrijheden die daarbij horen. Gokce wist dat volgens de jury in haar gedicht op de meest indrukwekkende en persoonlijke wijze te verwoorden. Zij zal het komende jaar de titel dragen en bij gelegenheid regelmatig met nieuwe gedichten evenementen ‘opluisteren’.

 

Het winnende gedicht van Gokce:

 

Vrijheid

Mensen denken dat vrijheid

naar buiten gaan is,

maar op sommige plekken

op aarde kan dat niet.

Zoals in Syrië.

Daar is binnen zijn hun vrijheid

Daar vechten soldaten voor hen

zodat zij straks ook naar buiten kunnen

voor hun vrijheid

 Gerelateerd