Categorieën

Service

Glazen Huis: aftellen naar vier uur vanmiddag

Glazen Huis: aftellen naar vier uur vanmiddag
Nieuws

Glazen Huis: aftellen naar vier uur vanmiddag

  • Redactie
  • 11-12-2015
  • Nieuws
Glazen Huis: aftellen naar vier uur vanmiddag

VLAARDINGEN – Hij staat er: Het Glazen Huis Vlaardingen. Gisteren is er met man en macht keihard gewerkt aan de Westhavenplaats om een volledig uit- en toegeruste glazen kas neer te zetten en in te richten. Het resultaat mag er zijn !

Het Glazen Huis Vlaardingen herbergt een volledig professioneel ingerichte radio- en tv studio van waaruit Xperience TV en Omroep Vlaardingen 24 uur lang via radio en tv live verslag doen van het evenement. Het Glazen Huis Vlaardingen dat plaats vind op 11 en 12 december zamelt geld in voor een stille ramp (dit jaar goed onderwijs voor jongeren in oorlogsgebieden), maar vraagt ook aandacht voor stille rampen in Vlaardingen zelf.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar kwetsbare groepen in de maatschappij voor worden uitgenodigd. Denk bijvoorbeeld aan Het Glazen Huis Ontbijt, waar ouderen die in een verzorgingstehuis in Vlaardingen wonen worden uitgenodigd en gratis kunnen mee eten. De bediening wordt in gedaan door jongeren. We nemen ruim de tijd, zodat de jongeren ook tijd hebben om te luisteren naar de verhalen van de ouderen. Op die manieren willen we een bijdrage leveren in een mentaliteitsverandering bij jongeren uit Vlaardingen en ouderen die komen eten een mooie dag geven.

Bij het Glazen Huis staan ook een aantal kerstbomen waar u een boodschap of foto in kunt hangen om aandacht te vragen of een wens uit te spreken voor een eenzaam of geliefd persoon. Voor die stille rampen dichtbij huis, die soms minder goed zichtbaar zijn. Dat kan een eenzame buurman of buurvrouw zijn of het verdriet om een overleden geliefde.

De teksten of foto’s worden in Glazen ballen in de boom gehangen. De ballen in de bomen zijn een middel om als Vlaardingers met elkaar in gesprek te gaan. De organisatie van het Glazen Huis zal de boodschappen in de bomen bekijken en met mensen die daar behoefte aan hebben in gesprek gaan of hulp bieden op een later moment, als dat gewenst is.

Ondertussen zijn er al veel andere acties in Vlaardingen opgezet om met het opgehaalde geld naar het Glazen Huis te komen en te doneren. Een klein overzicht van wat je rond het Glazen Huis aan acties kunt verwachten vind je HIER!!

Net als in Heerlen, waar het officiële Glazen Huis staat, kun je ook in Vlaardingen je favoriete plaat aanvragen. Als je DEZE!! link volgt dan vul je in welke plaat je graag wilt horen en doneer je gelijk voor het goede doel !

Meer info ? Kijk dan op glazenhuisvlaardingen , of XperienceTV

Kom vandaag en/of morgen in ieder geval naar het Glazen Huis of volg het live bij Omroep Vlaardingen radio en TV !