Categorieën

Service

Glasverbod opgeheven? Proost!

Glasverbod opgeheven? Proost!
Uit

Glasverbod opgeheven? Proost!

  • Redactie
  • 03-04-2015
  • Uit
Glasverbod opgeheven? Proost!
VLAARDINGEN – Voor een vijftal horecaondernemers was de opheffing van het glasverbod gisteren reden voor een klein feestje. De ‘bazen’ van Café De Molm, Matinee (net geopend in het voormalige ‘Het Dorstige Hert’), De Hofnar en The Irish Pub kwamen rond vijf uur even bij elkaar op het terras van Malle Babbe. Ook aanwezig waren Ron Boers, Frans Hoogendijk en Ben Vuijk van ONS.Vlaardingen die burgemeester Blase vorig jaar meegevoerd hadden op kroegentocht in het kader van een kennismakingsbezoek. Daar werd toen de eerste kiem gelegd voor het overleg met de Vlaardingse horeca over wel of geen glas op het terras.

Uitbater Marco Geluk van Malle Babbe, winnaar van de horecaprijs De Uitblinker, was heel blij met het afschaffen van het glasverbod: ,,Twee jaar geleden werd ineens afgekondigd dat er zowel binnen als buiten op het terras niet meer in glaswerk geschonken mocht worden na elf uur ’s avonds. De schrik sloeg ons collectief ‘om het hart’ toen. Uiteindelijk werd het alleen op het terras geen glas meer mogen gebruiken, waar we blij mee leken maar wat feitelijk nog steeds erg vervelend voor ons als ondernemers was. De gemeente beschouwde glas als een mogelijk wapen; hoe moeten wij ons dan voelen met al die gasten binnen? Als je zo redeneert dan zijn we dagelijks zelf bezig in een heel onveilige situatie met dodelijke wapens…maar zo voelt het echt niet hoor!’’

Met zijn achten werd nog even geproost op de goede afloop waarna de ondernemers weer teruggingen naar de eigen zaak om gasten te ontvangen.