Categorieën

Service

Gezondheidsadviezen voor het warme weer

Gezondheidsadviezen voor het warme weer
Nieuws

Gezondheidsadviezen voor het warme weer

  • Redactie
  • 03-07-2015
  • Nieuws
Gezondheidsadviezen voor het warme weer

VLAARDINGEN - De huidige hitte kan tot gezondheidsklachten leiden. Vooral kinderen, ouderen en mensen die al gezondheidsproblemen hebben zijn kwetsbaar. GGD Rotterdam-Rijnmond heeft adviezen opgesteld om gezondheidsrisico’s te beperken. Om de kans op gezondheidsproblemen te verminderen, moeten mensen tijdens warme dagen hun gedrag aanpassen. Dit betekent bijvoorbeeld meer drinken dan normaal en zoveel mogelijk in de schaduw blijven. Dit is extra belangrijk voor kleine kinderen, ouderen en mensen die vanwege een luchtwegaandoening, hart- en vaatziekten of diabetes kwetsbaar zijn. GGD vraagt daarom aan iedereen om kinderen, ouderen, zieken en mensen die alleen wonen in de gaten te houden en zo nodig te helpen.

Gezondheidsadviezen

  • Drink voldoende

  • Drink twee liter vocht per dag, ook als u geen dorst heeft. Drink bij voorkeur water. Vermijd alcohol.

  • Vermijd inspanning vooral tussen 12.00 uur en 16.00 uur, de warmste uren van de dag.

Blijf uit de hitte

Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw tussen 12.00 en 16.00 uur, de warmste uren van de dag. Draag een hoed, zonnebril en lichte kleding. Gebruik zonnebrandcrème.

Zorg voor koelte

Leg af en toe een koele handdoek in uw nek, neem een koele douche of bad. Laat de zonwering zakken voordat de zon in de kamer schijnt. Doe de gordijnen dicht van kamers die veel zon krijgen. Doe ook de ramen dicht als het buiten warmer is dan binnen (overdag) en zet ze open als het buiten koeler is dan binnen (’s nachts en vroeg in de morgen).

Zorg voor elkaar

Steek een helpend hand toe als er in uw omgeving ouderen of zieken zijn, die hulp nodig hebben om deze adviezen op te volgen.

Zwemmen in open water

Op deze link kunt u de kwaliteit van de buiten zwemlocaties controleren.

Vragen?

Overleg met uw huisarts als u vragen heeft over uw gezondheid of met uw apotheek als u medicijnen gebruikt. Lees meer over de hittemaatregelen en tips voor mantelzorgers op deze website