Gezocht: Lokale omroep

17-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 17 november 2015 heeft het Commissariaat voor de Media Omroep Vlaardingen voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Vlaardingen. Deze periode van vijf jaar is ingegaan op 17 oktober 2015 en eindigt op 16 oktober 2020.

Wie vanaf 17 oktober dé lokale omroep gaat worden? Dat hangt er vanaf of er andere gegadigden zijn naast Omroep Vlaardingen om radio-uitzendingen te gaan verzorgen. Eerder scheidden de wegen van voormalig programmamaker Frank Maarleveld en Omroep Vlaardingen, waarbij Maarleveld vrij snel sprak over het plan om zelf een lokale omroep te gaan beginnen. Er zou destijds een studio opgezet worden in het voormalig pand van Van Lopik aan de Vetteoordskade waar nu de Boxing Academy in zit, maar dat plan verdween vrij snel van tafel. Maarleveld startte later wel via de website van Studio Rijnmond, en dat is niet RTV Rijnmond maar een domein dat van Jos Lukassen van Gravilux is, met berichtgeving. Daarop werd vooral Schiedams nieuws geplaatst en het laatste bericht dateert alweer van medio oktober. Te weinig activiteit, zo lijkt het, om binnenkort mee te kunnen dingen.   

Wie in ieder geval in aanmerking wil komen voor een aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Vlaardingen na 16 oktober 2020 moet voor 17 april 2020 een aanvraag indienen bij het Commissariaat van de Media

Meer informatie over de procedure en de rol van de gemeente vindt u op de website van het Commissariaat voor de Media en die vindt u https://www.cvdm.nl/ . Kies bij de opties onder ‘ik wil een vergunning aanvragen voor’ voor lokale omroep.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date