Gezocht: kleding voor Syrische vluchtelingen

16-02-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Heeft u nog kinderkleding, van 0 tot 16 jaar, nodig voor kinderen in een vluchtelingenkamp in Syrië ? Pax Kinderhulp kan dit goed gebruiken en ook in Vlaardingen wordt er ingezameld. Tini Taapken van de Vlaardingse afdeling: ,,We kunnen ook schoenen, speelgoed, dekens, luiers en toiletartikelen gebruiken . Pax Kinderhulp wil begin maart met een vrachtauto de spullen zelf gaan brengen’’.

Pax Kinderhulp is een stichting die al meer dan 50 jaar bestaat uit vrijwilligers. We halen kinderen die in moeilijke omstandigheden leven naar Nederland voor een vakantie bij gastouders. Dit gaat niet met deze kinderen, die vaak hun ouders door oorlogsgeweld verloren hebben, moeten leven in erbarmelijke omstandigheden en soms dood gaan van de kou.

,,We zijn nu een speciale actie begonnen om deze kinderen te kunnen helpen’’, aldus Tini. ,,Om de eerste vrachtwagen te laten rijden hebben we het geld maar hierbij willen wij het niet laten. We willen zo snel mogelijk weer met een vrachtwagen vol naar het vluchtelingenkamp en zien of er een mogelijkheid is deze kinderen voor een vakantie veilig in een gebied in de buurt te laten komen, zodat ze even weer gewoon kind kunnen zijn’’.

,,Natuurlijk hebben wij hier geld voor nodig en kunt u zich voorstellen hoeveel goeds wij kunnen doen als iedere Vlaardinger een bedrag over zou maken, al is het maar € 1,00 naar de bankrekening  van Stichting Pax Kinderhulp, IBAN NL06RABO0301396892 o.v.v. Syrisch/Iraakse vluchtelingen''.

U kunt de spullen die u heeft en af wilt staan afgeven bij:

Tini Taapken

Bernweg 69

Of haar bellen naar 0626412512 dan komt ze de spullen ophalen.

 

 

XXXGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date