Categorieën

Service

Gezamenlijk onderzoek nieuwe bestemming Unileverterrein

Gezamenlijk onderzoek nieuwe bestemming Unileverterrein
Nieuws

Gezamenlijk onderzoek nieuwe bestemming Unileverterrein

  • Redactie
  • 12-07-2017
  • Nieuws
Gezamenlijk onderzoek nieuwe bestemming Unileverterrein
VLAARDINGEN - Unilever, de gemeente Vlaardingen, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) starten een gezamenlijk onderzoek naar een passende bestemming voor het Unileverterrein in Vlaardingen. Dat hebben ze vastgelegd in een intentieovereenkomst. De partijen bundelen hiermee hun krachten voor een ontwikkeling die van waarde is voor de inwoners én de regio Vlaardingen.

Unilever kondigde in oktober 2016 aan uit Vlaardingen te vertrekken en haar activiteiten eind 2018 te verplaatsen naar een Global Foods Innovation Centre in Wageningen. Dit besluit heeft niet alleen gevolgen voor medewerkers, maar ook voor de inwoners en ondernemers in de regio Vlaardingen. Unilever, de gemeente Vlaardingen, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben daarom gezamenlijk afgesproken te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de transformatie van het gebied dat 7 hectare groot is en 67.500 m2 vloeroppervlakte heeft. Daarbij zijn werkgelegenheid en een goede ruimtelijke invulling belangrijke uitgangspunten.

 

Verschillende scenario's

Wethouder Hans Versluis: ,,We gaan gezamenlijk verschillende scenario's ontwikkelen. Wij gaan daarbij uit van een bredere ontwikkeling dan alleen de locatie van Unilever, met de intentie werken en wonen te combineren. De plaatselijke werkgelegenheid speelt een belangrijke rol.''

John Verbakel, Vicepresident van R&D Unilever: ,,Als eigenaar van de grond hebben wij belang bij het zoeken naar een optimale opbrengst van het terrein met opstallen. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat er een passende bestemming komt waar de inwoners en ondernemers van Vlaardingen blij mee zullen zijn.''

Inwoners en ondernemers krijgen dan ook een belangrijke rol in het proces. De vier partijen gaan een deskundig bureau inschakelen om het samenwerkingsproces te begeleiden. Het doel is dat er eind 2017 een plan van aanpak ligt.