Categorieën

Service

Gevaarlijkste stukken snelweg in onze regio

Gevaarlijkste stukken snelweg in onze regio
Nieuws

Gevaarlijkste stukken snelweg in onze regio

  • Redactie
  • 04-03-2022
  • Nieuws
Gevaarlijkste stukken snelweg in onze regio
REGIO - Van de tien gevaarlijkste stukken snelweg van een kilometer in Nederland, liggen er vijf in onze regio. Dat meldt de Stichting Incident Management Nederland (SICM).

De Beneluxtunnel, en dan met name de buizen in noordelijke richting, is een geduchte plek op het snelwegennet. Daar kan overdag de zon flink in het gezicht schijnen, waardoor de tunnel voor de automobilist een soort zwart gat wordt. 31 Keer ging het afgelopen jaar mis bij die tunnelingang(en), in die zin dat er ongelukken plaatsvonden. Op het hele stuk van vijf kilometer tussen de knooppunten Benelux en Kethelplein was het 94 keer raak.

Ook op de A20, tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein reden vaak auto's op elkaar, 101 keer. Daarmee is deze vijf kilometer de gevaarlijkste van Nederland. In omgekeerde richting ging het tussen beide verkeerspleinen 87 keer mis.

Op de A16 is het uitkijken tussen de Van Brienenoordbrug en Ridderkerk, waar 97 botsingen waren. Ter zelfder hoogte, maar dan in omgekeerde richting, reden 82 keer auto's op elkaar. Tussen Kralingen en het Terbregseplein was het 95 keer raak. Daarmee liggen de zes gevaarlijkste stukken weg van vijf kilometer allemaal in onze regio.