Geuzenpenning uitgereikt aan Girls Not Brides

13-03-2018 Nieuws Redactie

Fotografie: Elly Domenie, Sandy Struys, Sander Schenkel en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Even na drie uur vanmiddag is in de Grote kerk de Geuzenpenning 2018 uitgereikt aan de organisatie Girls Not Brides. De Geuzenpenning werd uitgereikt door Lilian Gonçalves, oud-voorzitter van Amnesty International. Prinses Mabel van Oranje, voorzitter van Girls Not Brides, en directeur Lakshmi Sundaram namen de onderscheiding in ontvangst.

De kerkelijke plechtigheid werd voorafgegaan door kransleggingen bij het Geuzengraf op begraafplaats Emaus en op de Markt. Voor de plechtigheid in de Grote kerk begon voegde ook prinses Beatrix zich, tot veler verrassing, bij het gezelschap aanwezigen. Leerlingen van het College Vos gaven kort voor de ceremonie van de kransleggingen een indrukwekkend optreden op de Markt, waarbij ze het afschuwelijke fenomeen van ‘kindbruiden’ gestalte gaven.
 

Girls Not Brides


Trouwen uit liefde is in de 21ste eeuw nog altijd niet de normaalste zaak van de wereld. Meer dan 700 miljoen vrouwen zijn getrouwd voordat ze 18 jaar werden. Dat zijn 15 miljoen meisjes elk jaar, hun jeugd komt daarmee tot een abrupt einde. Onacceptabel, vindt Girls Not Brides, een organisatie die zich sinds 2011 inspant om een einde te maken aan het kindhuwelijk.

Girls Not Brides is een wereldwijd samenwerkingsverband. Ongeveer duizend organisaties in meer dan 95 landen werken samen met één gemeenschappelijk doel: het stoppen van het kindhuwelijk binnen één generatie. De organisaties die verbonden zijn aan Girls Not Brides werken in allerlei sectoren zoals volksgezondheid, onderwijs, mensenrechten en humanitaire hulp en variëren van groepen die op lokaal niveau opereren tot grote internationale organisaties.

Bekijk de foto'sGerelateerd