Categorieën

Service

Geslaagd festival in Stadsgehoorzaal

Geslaagd festival in Stadsgehoorzaal
Uit

Geslaagd festival in Stadsgehoorzaal

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 31-05-2015
  • Uit
Geslaagd festival in Stadsgehoorzaal

VLAARDINGEN – Hapjes, muziek, dans, zang en mensen uit heel veel windstreken waren gisteren in de kleine zaal van de Stadsgehoorzaal bij elkaar. Vele Vlaardingers Eén Huis (VVEH) had er een multicultureel festival georganiseerd dat zeker geslaagd mag worden genoemd.

Burgemeester Blase was een groot deel van het programma aanwezig en las enkele van zijn gedichten voor. Zijn poëtische ‘evenknie’  vond hij in schrijver/dichter Alison Martis, die met zijn krachtige gedichten de zaal verraste, ontroerde en in gejuich deed uitbarsten.

De muziek was overwegend van een prima niveau, op een enkele uitzondering na. Zo had de zangeres van de Kaapverdische groep Pureza haar avond waarschijnlijk niet; ze zong nogal eens vals en hoewel ze de zaal aan het swingen probeerde te krijgen gaf ze hier zelf in haar zang niet echt een voorbeeld mee. Dat was anders bij de Turkse Sazspeler en zanger Ozgur Gultekin die de zaal al heel snel het podium op kreeg. Hij had een beter sluitstuk gevormd van de avond. Gelukkig hebben we de foto’s nog !