Categorieën

Service

Gemeente verwijdert 43 speelplaatsen

Gemeente verwijdert 43 speelplaatsen
Nieuws

Gemeente verwijdert 43 speelplaatsen

  • Redactie
  • 31-07-2014
  • Nieuws
Gemeente verwijdert 43 speelplaatsen

VLAARDINGEN – Beslissingen van de gemeenteraad worden nog weleens ‘gemist’. Op het moment dat burgers er echter in hun directe omgeving mee geconfronteerd worden is het nog weleens te laat om te reageren. Zo zullen er de komende tijd in de hele gemeente 43 speelplaatsen verwijderd worden.

In 2013 heeft de gemeente het zogeheten speelruimteplan vastgesteld, waarin staat wat er met de speelplaatsen in Vlaardingen gaat gebeuren. Als gevolg van bezuinigingen, er is minder budget beschikbaar voor onderhoud en vervanging van speeltoestellen, zullen de genoemde 43 speelplaatsen opgedoekt worden. Een uitzondering vormen de speelplaatsen in de nieuwbouwwijken  Babberspolder en Hoog Leede.

Met het geslonken overgebleven budget zullen de overblijvende speelplaatsen volgens de gemeente zo goed mogelijk onderhouden worden. Dit houdt ook in dat vervanging pas plaatsvindt als de toestellen verouderd zijn, of niet meer te repareren en als de veiligheid van kinderen in gevaar komt.

In de Oostwijk zal binnenkort bijvoorbeeld van een tweetal verouderde speeltoestellen in de Dwarssteeg afscheid genomen worden. De planning is om het verwijderen van deze speelplaats en alle andere in september/oktober uit te voeren.