Gemeente tracht storm over Uggs te bedwingen

02-12-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Nadat we hier melding maakten over de aanschaf van Uggs voor een tiental medewerkers in de publieksruimte van het Stadskantoor namen de landelijke media het bericht al snel over en werd de publieke verontwaardiging nog groter dan dat deze al was in Vlaardingen. Gistermiddag kwam daarop de gemeente met een persverklaring om de consternatie nog enigszins op te vangen:

,,Vanuit de Arbowetgeving is het onze plicht als werkgever om onze werknemers een goede werkomgeving en beschermingsmiddelen te bieden. De aanschaf van warme vachtschoenen in aanvulling op de bedrijfskleding van tien medewerkers die in de publiekshal werken, is een praktische en tijdelijke tussenoplossing in afwachting van resultaten van een nader onderzoek.

We voeren onderzoek uit naar het binnenklimaat en de warmte- en koudestromen in het stadkantoor. De uitkomsten van dit onderzoek zijn richtinggevend voor de te nemen verdere maatregelen. De architect en installateur zijn constructief betrokken bij het zoeken naar verbeteringen. Dat het inregelen van de juiste temperatuur tijd vergt, is een bekend fenomeen. Niet alleen in bedrijfspanden, ook in nieuw opgeleverde woonhuizen kunnen bewoners daarmee te maken krijgen. 

Werken met warme voeten

Al geruime tijd hebben baliemedewerkers die in de publiekshal van het stadskantoor zittend werk verrichten, last van koude voeten door de luchtstromen in de hal. Zeker op koude dagen. Recent aangebrachte stralingspanelen boven de balies en een warmeluchtgordijn zorgen inmiddels voor een betere temperatuur van bovenaf. De baliemedewerkers ervaren nog wel een koude luchtstroom over de vloer. Onderzoek moet uitwijzen welke maatregelen getroffen kunnen worden om dat te verhelpen’’.


(persverklaring gemeente Vlaardingen)Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date