Gemeente maakt fout en loopt €60.000 subsidie mis

26-05-2021 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Een fout van €60.000. Dat is de samenvatting van het niet op tijd indienen door de gemeente van een aanvraag voor de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS). Met deze regeling zou de huur gecompenseerd worden die, vanwege corona, kwijtgescholden werd aan de amateursportverenigingen.

De gemeente reageerde deze week via een persbericht en een raadsmemo: ,,Tot onze spijt is het niet gelukt de aanvraag tijdig in te dienen, vanwege een menselijke fout. Om een dergelijke fout in de toekomst uit te sluiten zal vanaf heden het 4-ogenprincipe gelden voor het halen van deadlines voor dergelijke aanvragen.’’ Dat 4-ogenprincipe is een andere term voor ‘misschien is het beter dat bij dit soort bedragen iemand niet in zijn of haar eentje handelt. En kunnen we beter een tweede persoon laten controleren of het wel goed gaat’.

Het totaal aan kwijtgescholden huur is €150.000 waarvan het Rijk via de aanvraag €60.000 voor haar rekening neemt. Of zou nemen. Maar of dat doorgaat? Er is in ieder geval direct contact geweest met het ministerie om de ontstane situatie toe te lichten en te vragen om coulance.  Maar als dat niet lukt dan zal de gemeente zelf het misgelopen bedrag ophoesten. Hoe het met de, waarschijnlijk zeer ongelukkige, verantwoordelijk ambtenaar gaat is onbekend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date