Gemeente laat ondernemers betalen voor koopzondag

08-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In deze decembermaand zijn er nogal wat extra koopzondagen. Een mooie gelegenheid om wat extra omzet te draaien, op dagen dat het ook daadwerkelijk drukker en gezelliger is in het centrum. Op 16 december bijvoorbeeld, wanneer de stad rood ziet van de kerstmannen en – vrouwen voor de Santarun.

Winkeliers mogen desgewenst een tweetal uurtjes eerder open op die extra koopzondagen: in plaats van om 12.00 uur om 10.00 uur de deuren openen. Dat moet dan wel even afzonderlijk, per winkel, aangevraagd worden, maar dat hebben verschillende winkeliers dan ook al gedaan. Tot hun verbazing werd kort na de toegewezen aanvraag een factuur op de mat bezorgd: of de winkelier voor die extra openstelling maar even €18,90 wilde dokken!

Toegegeven, het is geen ‘wereldbedrag’ maar als je als gemeente er alles aan zegt te willen doen om de economie van de binnenstad te stimuleren, dan komt dat wel heel raar over. Via social media wordt diezelfde gemeente door één van de ondernemers dan ook hartelijk bedankt:

Hartstikke fijn dat wij als zelfstandige ondernemers extra open mogen zijn tijdens de feestdagen.

We willen jullie óók bedanken voor het bedrag wat wij daarvoor moeten betalen. Voor 2 uurtjes extra open hebben we netjes een factuurtje van de RBG gehad. Fijn dat de gemeente zo ontzettend goed zorgt voor hun eigen binnenstad en de ondernemers.

Ik ga er vanuit dat alle ondernemers heel erg blij zijn met dit gebaar en volgend jaar weer gestimuleerd worden om eerder open te gaan.

#tetriestvoorwoorden #hetechtekerstgevoel

 

 Gerelateerd