Gemeente krijgt boete voor illegaal roken

05-11-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De Voedsel- en warenautoriteit (NVWA) heeft waarschijnlijk een controleur speciaal voor Vlaardingen aangesteld. Kort geleden heeft de dienst al vastgesteld dat het verboden is om op het Liesveld te roken, een verbod wat de gemeente zelf niet kan handhaven. Sindsdien ligt de gemeente Vlaardingen blijkbaar onder een vergrootglas, want dat het nog gekker kan dan op het Liesveld bewijst het volgende voorval.

Het oude Stadhuis aan de Markt heeft een voorportaal, van boven overdekt maar verder aan alle kanten open; een stukje van hooguit een meter of zeven waar de elementen redelijk vrij spel hebben en waar wethouders of ambtenaren tot voor kort even een sigaartje of sigaret opstaken tijdens een korte pauze. Geen probleem voor wie dan ook, totdat de NVWA hier ‘lucht’ van kreeg. De controleurs stelden op eigen houtje vast dat je op de betreffende plek niet mag roken. Waarom dat zo is ? Niemand die het kan vertellen, maar voor de NVWA sta je zo goed als binnen en dan mag het niet. De gemeente heeft er een forse boete voor gehad en sindsdien hangen er waarschuwingen aan de glazen toegangsdeuren van het Stadhuis dat je voor een korte rookpauze toch echt elders je heil moet zoeken.

Kijk dus voortaan goed om je heen wanneer je buiten op een terrasje, maar onder parasol of luifel wilt roken. Ze kunnen zomaar onverwachts toeslaan, de controleurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit !Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date