Categorieën

Service

Gemeente jaagt op koelkastcrimineel

Gemeente jaagt op koelkastcrimineel
Nieuws

Gemeente jaagt op koelkastcrimineel

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 09-04-2015
  • Nieuws
Gemeente jaagt op koelkastcrimineel

VLAARDINGEN – Regels zijn regels, en in sommige gevallen is dat maar beter ook. Zo moet je grofvuil niet zomaar op straat dumpen, maar gewoon even Irado bellen. Die komen het dan op afspraak ophalen, tenzij… Tenzij er allerlei diensten langs elkaar heen werken en iedereen het zicht kwijtraakt op wat er moet gebeuren en wie dat gaat uitvoeren. Cryptisch? We leggen het even uit!

Op 16 maart troffen medewerkers van de Dienst Toezicht en Veiligheid een gedumpte koelkast aan, aan het Achterom bij de Kornelis Speelmanstraat. De koelkast werd voorzien van een sticker met de tekst “Verkeerd aangeboden huishoudelijk afval/bedrijfsafval”. Met grote rode letters stond daar ook nog eens op dat er onderzoek ingesteld zou worden en afvalverwerker Irado werd gewaarschuwd. Daarna werd het oorverdovend stil. Althans, volgens twee ondernemers aan de Hoogstraat die zicht hebben op de gedumpte koelkast, trok menig ambtenaar voorbij en werd er deze week nog gewerkt aan de groenvoorziening in het gebied door maar liefst negen man! Niemand bekommerde zich echter om de koelkast.

CSI in Vlaardingen

Op Facebook ontspon een ware discussie met de nodige humor, waarbij van een tweetal bouwketen werd verondersteld dat die voor de forensische opsporing van de dader, de ‘crimineel’ die de koelkast had gedumpt, werden gebruikt. Uiteindelijk mengde ook de politiek zich in de discussie; de PvdA-fractievoorzitter ging eens even wat telefoontjes plegen. ,,Net gebeld, buitengewoon servicegerichte telefonist aan de telefoon, is het gaan navragen en er is beloofd dat het kreng vandaag nog wordt weggehaald. Probleem schijnt hem inderdaad bij Irado te zitten, hadden hem vorige week al weg moeten halen. De dag is nog niet om, dus we houden hoop.’’

Buiten Beter App

Dat was een bericht van vandaag, dus met alle inmiddels gegenereerde aandacht gaan we er vanuit dat de koelkast snel weggehaald zal worden. De moraal van dit verhaal ? Dat weten we ook zo één, twee, drie niet aan te geven, maar wij hebben zelf uitstekende ervaringen met de ‘Buiten Beter-app’. Hiermee kun je dit soort zaken, met alle gegevens en een met je telefoon gemaakte foto, doorgeven aan de gemeente. Succes doorgaans snel verzekerd!