Gemeente betaalt mee aan herbouw Leskipand

04-10-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Voor de herbouw en ontwikkeling van (de gevel van) het voormalige Leski pand aan de Hoogstraat wil het college van B&W €45.000 bijdragen. Dat geld is volgens projectontwikkelaar SKA projectmanagement nodig ter compensatie van de hoge investering van de herbouw van de historische gevel, die vanwege instortingsgevaar is gesloopt.

De gemeente Vlaardingen heeft het betreffende bedrag nog in een reservepotje dat is aangelegd met geld dat over was toen Stichting Stadsherstel er enkele jaren geleden mee ophield, de zogeheten Revitalisering Binnenstad. Met de bijdrage wordt de financiële haalbaarheid voor de herbouw groter, aldus het college. Gehoopt wordt op een sneeuwbaleffect, waarbij ook ander pandeigenaren en ondernemers leegstand zullen aanpakken. De bijdrage wordt pas betaald als de bouw voldoende ver gevorderd is.

Overigens is de gemeente bereid mee te werken aan het afwijken van de huidige bestemming waar het gaat om de vestiging van een horecagelegenheid op de begane grond van het nieuw te bouwen pand. Oorspronkelijk waren er plannen om er een horecavestiging in de categorie 1 toe te staan: hierbij gaat het om zogeheten ‘daghoreca’ waarbij de openingstijden aansluiten bij de winkelopeningstijden. Nu wordt er een horecavestiging in categorie 2 beoogd: Bedrijven die normaal gesproken ook delen van de avond of nacht geopend zijn en die daardoor aanzienlijke hinder voor omwonenden kunnen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn een bar/café, een shoarma/grillroom of restaurant.Gerelateerd