Geen vaan in top!

12-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 12 juli 1910: Geen vaan in top!

Als de Vl. 168 de haven binnenloopt zonder vaan in top, weet iedere Vlaardinger onmiddellijk wat dat betekent. De bemanning keert niet voltallig terug.

Gisteren arriveerde alhier het loggerschip VL 168, schipper C. Van der Wind, zonder vaan in den top. Wat zulks beduidt, weet elk Vlaardinger. Immers dan is één of meer man der equipage niet meer in leven. Ook hier bleek dit het geval te zijn. 

Eén der opvarenden, een jongste, de 16-jarige Johannes Jansen, wonende Emmazijstraat 6, was op 25 juni bij goed weer, zelfs zoo dat alle hens op 't dek verschillende werkzaamheden verrichtte, bezig een ketel schoon te maken, toen opeens een zogenaamde grondzee over het schip sloeg, waardoor Jansen overboord ging. Onmiddellijk werden hem lijnen toegeworpen, doch de ongelukkige miste het bewustzijn deze te grijpen en verdween in de diepte. De deelneming te dezer stede is groot.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date