Geen treinverkeer komend weekend

14-07-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op zaterdag 16 en zondag 17 juli zullen er tussen geen sprinters rijden tussen Hoek van Holland en Rotterdam Centraal. Er vinden dan werkzaamheden plaats, uitgevoerd door ProRail: onder andere  bielzen van wissels vervangen (bij station Schiedam), het verwijderen van oude hekken en funderingen en het plaatsen van palen en planken.

Tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal rijden wel andere treinen waar reizigers gebruik van kunnen maken. Reizigers kunnen ook gebruikmaken van de diverse Snel- en stopbussen tussen de treinstations Hoek van Holland/Maassluis West en Schiedam Centrum. De verwachte extra reistijd bedraagt een kwartier tot een half uur.

De Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland wordt in september 2017 een hoogwaardig metrolijn. De Hoekse Lijn is nu 23 kilometer lang en wordt verlengd met enkele kilometers, zodat deze straks doorloopt tot op het strand. Er komen twee nieuwe stations: station Maassluis Steendijkpolder en station Hoek van Holland Strand en daarnaast worden de zeven huidige stations gemoderniseerd. De lijn wordt in vijf maanden, april - september 2017 omgebouwd. Voor een soepele realisatie van dit project treft ProRail nu vast voorbereidingen.

Gerelateerd