Categorieën

Service

Geen bewaakte fietsenstalling op De Loper

Geen bewaakte fietsenstalling op De Loper
Nieuws

Geen bewaakte fietsenstalling op De Loper

  • Redactie
  • 23-04-2019
  • Nieuws
Geen bewaakte fietsenstalling op De Loper
VLAARDINGEN - Tijdens de raadsvergadering van 4 oktober 2018 is er door BvV, ONS.Vlaardingen en Leefbaar Vlaardingen/VV2000 een motie ingediend met betrekking tot een bewaakte fietsenstalling bij winkelcentrum De Loper. Deze week werd duidelijk dat die er niet komt, als het tenminste aan het college ligt.

Bij de huidige herinrichting van De Loper, van Jumbo tot Expert elektronica, worden 134 oude fietsklemmen vervangen voor 75 dubbele fietsbeugels, waarmee 150 fietsparkeerplaatsen beschikbaar zijn. Voorzieningen waarbij fietsen beter met een extra slot vastgezet kunnen worden dan nu het geval is. Voor de Noordzijde van De Loper, richting Albert Heijn, wordt aan soortgelijke voorzieningen gedacht. Die worden dan gerealiseerd in overleg met de winkeliers.

,,Met een bewaakte fietsenstalling zijn beheer en exploitatiekosten gemoeid die de winkeliers niet voor hun rekening nemen’’, aldus het college in een verklaring. ,,Voor een dergelijke voorziening is het ook lastig een geschikte locatie te kiezen; het winkelcentrum is van heel veel kanten bereikbaar per fiets. Daarom gaan we op dit moment niet inzetten op een bewaakte stalling voor het winkelcentrum.’’

Wat betref het aantal geregistreerde aangiftes van fietsendiefstal op de hele Loper is er verder geen sprake van een duidelijke toename, aldus het college. Er is dus volgens het college geen duidelijk signaal dat dit een groeiend probleem is op De Loper. In totaal waren er in 2016 42 aangiftes, in 2017 waren dat er 34 en in 2018 tenslotte 36 stuks. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de aangiftebereidheid bij fietsendiefstal niet groot is, temeer daar het idee leeft dat opsporing hier geen prioriteit heeft bij de politie.