Gedeeltelijke afsluiting kruising Marathonweg

02-02-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De komende tijd zijn er werkzaamheden aan de kruising van de Marathonweg en de Westlandseweg. Gasunie heeft aannemer Denys opdracht gegeven om hier werkzaamheden aan de gasleiding uit te voeren. Het kruispunt blijft begaanbaar, maar de werkzaamheden kunnen vooral in de periode van 18 februari tot en met 12 maart leiden tot verkeershinder.

 

Weg schuift tijdelijk op


De gasleiding bevindt zich onder de kruising. Door de weg tijdelijk op te schuiven, kan de aannemer aan het werk zonder het verkeer stil te leggen. Door deze schuifoperatie vooral ’s nachts uit te voeren, wil de aannemer verkeershinder zo veel mogelijk beperken. De voorbereidingen zijn al gestart, maar vooralsnog zonder al te veel hinder. De tijdelijke omlegging van de rijbanen is in het weekend van 19 februari klaar.

 

Verkeershinder


Bij het opbouwen van de tijdelijke wegomlegging is het kruispunt zeer beperkt toegankelijk. Daarom vindt dit ’s nachts plaats in het weekend van zaterdag 18 op zondag 19 februari. Om het kruispunt te ontzien worden vanaf 19 februari de volgende drie verkeersstromen omgeleid:

verkeer vanuit A20/Maassluis richting de Broekpolder

verkeer vanuit de Broekpolder richting A20/Rotterdam

verkeer vanaf de Westlandseweg linksaf richting Marathonweg.

Het overige verkeer kan gewoon gebruikmaken van het kruispunt. In de tijdelijke situatie zijn er wel minder rijbanen beschikbaar waardoor er enige vertraging voor weggebruikers kan ontstaan.. Vooral het verkeer dat vanaf de rijksweg richting de Marathonweg rijdt zal hiermee te maken krijgen. Het advies is dan ook om het kruispunt in de genoemde periode zoveel mogelijk te mijden.

In het weekend van zaterdag 11 op zondag 12 maart wordt ’s nachts de tijdelijke omlegging van de rijbanen weer afgebroken. Die nacht is het kruispunt heel beperkt toegankelijk. Na die nacht volgen de afrondende werkzaamheden. Maandag 27 maart levert de aannemer de kruising weer volledig in de originele staat op.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date