Ga niet stemmen!

01-05-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De leukste snackbar, de leukste winkel, het leukste restaurant: er valt heel wat te kiezen in Vlaardingen, buiten de vierjaarlijkse verkiezingen voor de gemeenteraad. In 2014 is bijvoorbeeld tennisvereniging Holy verkozen als de leukste sportvereniging van Vlaardingen. TV Holy heeft daarmee, weliswaar onbedoeld, van alle Vlaardingse sportclubs tevens de meeste persoonsgegevens helpen verzamelen voor specifieke marketingdoeleinden waar de gemiddelde burger niet op zit te wachten: spam ! Het bedrijf achter dit soort verkiezingen, die in alle 415 gemeenten in Nederland georganiseerd worden is Vote Company.

Eigenaren Wilfred Romijn en Marcel Demper bestoken via internet vaak nietsvermoedende ondernemers en consumenten met verkiezingen via internet. Op dit moment loopt er onder meer een verkiezing voor leukste restaurant in alle gemeenten.  In Vlaardingen was in 2014 restaurant Kanzaman in de Rijkestraat één van de genomineerden, het restaurant dat twee jaar voor die nominatie al was vertrokken uit Vlaardingen, naar verluidt vanwege een faillissement. Dit jaar is er wederom een verkiezing van beste restaurant en de lijst van genomineerden vindt u hier!  . Maar lees even verder voor u uw stem uitbrengt…

Voor elke verkiezing kunnen, naast de basislijst die Vote Company samenstelt, ondernemers zichzelf nomineren. De gewone consument kan daarbij ook een restaurant aanmelden. Daarna kan er gestemd worden. We hebben dit al eens uitgeprobeerd en stemden bij de verkiezing van  ‘leukste snackbar van Vlaardingen’ op onze eigen favoriet. We moesten voor het uitbrengen van onze stem wel een geldig emailadres opgeven.  Na een dag besloten we de voor de gelegenheid speciaal opgezette emailaccount weer op te heffen; zelfs het spamfilter was niet meer bestand tegen de hoeveelheid mails met aanbiedingen die we ontvingen ! Wie zijn mailbox dus nog enigszins spamvrij wil houden kan dus beter niet stemmen en daarmee zijn emailadres afstaan.

 

 

Gerelateerd